Här kommer en Lyxlördagsrecept som har gett Björn Persson (ägare av restaurang kock och vin) en 1 stjärna i Michelinguiden, Björns Bar och Restaurang Familjen. Stort TACK Björn, dun är bäst! Björn fick själv fantastiska resultat i förra Fitnessfighten.
Nötfärsbiff med rostade rotfrukter och ädelostcrème
Vikt Ingrediens Kalorier140 gr Nötfärs max 10% fett 220
100 gr Morot 45
100 gr Rotselleri 36
50 gr Purjolök 14
40 gr Ruccola 10
1 msk Citronjos 5
10 gr Ädelost 17% fett 301 dsk Matlagningsyoughurt 10% 10
1 msk Kesella 1% 11
Halv vitlökklyfta 3
Såhär gör du:
1. Mosa ädelosten och blanda med kesella och yoghurten, pressa i lite vitlök om du önskar, smaka av med salt och peppar. Ett tips är att göra såsen dagen innan för då kommer smakerna fram mycket mer och man behöver mindre av ädelosten.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Skala rotfrukterna och skär i centimetertjocka skivor av ungefär samma storlek, lägg på en ugnspanna och baka i 20 minuter.
3. Forma biffen, smaksätt med salt och peppar, stek i teflon eller grillpanna. Låt den gärna vara röd i mitten då blir det saftigare.
4. När grönsakerna varit 20 min i ugnen tar du ut dem och tillsätt därefter purjon i skivor och låt gå ytterligare 5 minuter i ugnen. Vid servering blanda de bakade rotfrukterna med ruccolan och pressa över citron samt smaka av med salt och nymalen peppar.
Kom ihåg att detta är Lyxlördagsrecept och inte något som ska ätas varje dag!!! Njut Nu!
Dagens Övning, byt nummer 8 till En-arm-enbenslyft.
Utgångsposition. Börjar du med vänster ben, har du hantel i höger och tvärtom. Aktivera magmusklerna.
Mellanposition!
Tänk på att ha rak rygg, aktivera baksidan och magen. Långsamt ner på 4 sek.
Slutposition!
Håll rörelsen kontrollerad hela vägen.
Good Luck och njut av mat, träning och Sol!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar